“Er is altijd een beter scenario te bedenken dan afwachten totdat iemand uit dienst kan.”

Wanneer iemand na een jaar nog niet volledig gereïntegreerd is, ben je als werkgever verplicht om een arbeidsdeskundige onderzoek te laten doen. In dat onderzoek ga ik na of iemand nog kan re-integreren. Of dat in het bestaande werk kan, of dat er binnen of buiten de organisatie naar ander werk moet worden gekeken.

Zo’e Wit
Arbeidsdeskundig onderzoeker

Beschikbaarheid: Per direct
Werkgebied: Nederland
Werkvorm: in overleg

Er is vaak veel onduidelijk als ik het gesprek aanga.

De werkgever wil bijvoorbeeld helder krijgen of iemand nog terug kan komen in de huidige functie. De werknemer is gefocust op terugkeer naar eigen werk, terwijl niet duidelijk is of dat nog kan. Werknemers weten vaak ook niet wat de financiële consequenties zijn van arbeidsongeschiktheid en hoe de wet en regelgeving er uit ziet.

Na mijn onderzoek is er weer richting.

Duidelijkheid is voor alle betrokkenen heel prettig. Alleen voor werkgevers kan het spannend zijn om het gesprek aan te gaan. Of ze hebben het gewoon te druk. De werknemer voelt zich daardoor niet altijd gehoord en komt ook niet in beweging.

In mijn onderzoek ga ik na welke beperkingen iemand heeft en ook: welke competenties. In gesprek met werkgever en werknemer krijg ik een beeld van het huidige werk en van wat voor werk er in de organisatie nog meer mogelijk is. Ik krijg snel helder wat de knelpunten zijn en in mijn rapportage zorg ik dat duidelijk wordt welke richting je op kunt.

Stop met het denken in problemen.

Als je focust op de problemen, dan kom je nergens. Het probleem van langdurige arbeidsongeschiktheid valt eigenlijk wel mee als er in oplossingen wordt gedacht. Als je buiten de kaders denkt, dan is er vaak veel meer mogelijk. Er is altijd een beter scenario te bedenken dan afwachten totdat iemand uit dienst kan.

Hier kun je mij het beste voor inhuren

Arbeidsdeskundig onderzoek

Arbeidsgeschikt voor eigen functie en nu?

Zo’e Wit zal snel duidelijkheid scheppen in mogelijkheden en onmogelijkheden. Binnen no time kunnen werkgever en medewerker weer het gesprek aan over de toekomstige werkplek. Een rapportage kan snel en tegen een scherp tarief opgesteld worden.

We got you covered. Als ontzorgen nog een ding was zouden we het aanbieden.

Verzuimvraagstukken en verzuimtraining

U wilt toch ook een oplossing?

Labor HR Professionals biedt full service HR en arbeidsrechtelijke oplossingen. Of u als werkgever nu behoefte heeft aan een HR adviseur, (loopbaan)coach, outplacement, verzuimbegeleiding of juridische hulp, Labor HR Professionals ontzorgt, creëert mogelijkheden en lost problemen op.

Ook voor verzuimtrainingen aan leidinggevenden of het aanvechten van verzuimboetes door het UWV kan u Zo’e Wit inhuren. Zij zorgt voor een dalend verzuim en vermindering van de boetes.

Zo'e Wit

Mail:Zoe@labor-hr.nl
Telefoon:
LinkedIn:

Zo werken wij

Vaste prijsafspraken

Na een intake gesprek schetsen wij het verloop van uw zaak en verbinden daar een vast tarief aan. Dan weet u precies waar u aan toe bent. U kunt ons desgewens op basis van een vast uurtarief inschakelen. Voor ondernemers geld tevens een abonnementsvorm.

Lees meer

Transparantie

Wij houden u op de hoogte van alle werkzaamheden en ontwikkelingen, zijn goed bereikbaar en zorgen dat er altijd minimaal twee medewerkers van uw situatie weten zodat u nooit iets opnieuw hoeft uit te leggen.

Lees meer

Kennismaken

Voordat wij iets voor u kunnen gaan betekenen is het zaak dat we elkaar eerst leren kennen. We spreken graag met u af om in een vrijblijvend gesprek te onderzoeken hoe wij zo rendabel mogelijk voor u gaan zijn. Belt u ons voor een tijdstip?

Lees meer