“Mediation is een geweldig platform om met elkaar in gesprek te gaan en het conflict op te lossen."

Bespreekbaar maken wat er nu echt speelt, wat je vindt, waar je onzeker of gefrustreerd over bent. Dat gebeurt in een mediationgesprek vaak pas voor het eerst. Conflicten kan je voorkomen door eerder het gesprek aan te gaan en naar elkaar te luisteren. Dat is alleen makkelijker gezegd dan gedaan.

Roeli Volkerink
MfN registermediator & arbeidsmediator

Beschikbaarheid: Per direct
Werkgebied: Nederland
Werkvorm: In overleg

Mediation helpt om weer met elkaar in gesprek te komen.

Ik begeleid als mediator bij geschillen en conflicten tussen medewerkers, teams of tussen een medewerker en leidinggevende. Dat kan tot doel hebben om de werkrelatie weer te herstellen. Om te komen tot succesvolle re-integratie. Of om de arbeidsrelatie op een goede manier te beëindigen.

Ik let op veiligheid, vertrouwen en gelijkwaardigheid.

In een gesprek moet iedereen zich veilig voelen. Dat is niet vanzelfsprekend. Ik start mediation daarom altijd met een individueel intakegesprek. Zo leert de ander mij kennen en ontstaat er vertrouwen in mij. Het intakegesprek geeft iemand de ruimte om zonder de spanning van ‘die andere partij’ in alle rust te delen wat er voor hem of haar speelt. Waar men boos, onzeker of gefrustreerd over is. Die info blijft vertrouwelijk tenzij die persoon dat zelf inbrengt tijdens de mediation.

Tijdens de mediation pellen we af tot de kern en werken naar een oplossing.

Mijn rol is het proces te begeleiden en ervoor te zorgen dat beide partijen kunnen zeggen wat er voor hen speelt. De redenen die worden genoemd voor het conflict helpen mij om tot de kern van het probleem te komen. Meestal is dit een keerpunt in het gesprek. Hierna kunnen de partijen beter in gesprek komen en samen over een oplossing praten.

De kroon op mijn werk: als ik mensen weer met elkaar in gesprek zie gaan.

Conflicten leveren spanningen op en kunnen leiden tot verzuim, ontslag, of een slechte werksfeer. Toets wat je denkt, stel open vragen en luister naar elkaar. En twijfel niet aan jezelf. Niks is gek, leg het gewoon op tafel.

Hier kun je mij het beste voor inhuren

Mediation

Inzet Mediation leidt tot probleemoplossing!

Heeft u als werkgever een conflict met een medewerker? Kies dan voor de inzet van een ervaren MfN Mediator. Roeli Volkerink komt samen met de betrokkenen snel tot de kern van het probleem zodat er binnen een paar gesprekken een oplossing gevonden wordt die blijvend is. Dit kan zijn dat beide partijen weer door 1 deur kunnen en samengewerkt kan gaan worden maar ook een afscheid en beëindiging van de arbeidsovereenkomst is daarbij een optie.

 

 

Teambegeleiding bij conflicten

U wilt toch ook een oplossing?

Labor HR Professionals biedt full service HR en arbeidsrechtelijke oplossingen. Of u als werkgever nu behoefte heeft aan een HR adviseur, (loopbaan)coach, outplacement, verzuimbegeleiding of juridische hulp, Labor HR Professionals ontzorgt, creëert mogelijkheden en lost problemen op.

Roeli Volkerink is ook inzetbaar voor het begeleiden van teams of afdelingen als de onderlinge samenwerking te wensen over laat.

Roeli Volkerink

Mail:roeli@labor-hr.nl
Telefoon:
LinkedIn:

Zo werken wij

Vaste prijsafspraken

Na een intake gesprek schetsen wij het verloop van uw zaak en verbinden daar een vast tarief aan. Dan weet u precies waar u aan toe bent. U kunt ons desgewens op basis van een vast uurtarief inschakelen. Voor ondernemers geld tevens een abonnementsvorm.

Lees meer

Transparantie

Wij houden u op de hoogte van alle werkzaamheden en ontwikkelingen, zijn goed bereikbaar en zorgen dat er altijd minimaal twee medewerkers van uw situatie weten zodat u nooit iets opnieuw hoeft uit te leggen.

Lees meer

Kennismaken

Voordat wij iets voor u kunnen gaan betekenen is het zaak dat we elkaar eerst leren kennen. We spreken graag met u af om in een vrijblijvend gesprek te onderzoeken hoe wij zo rendabel mogelijk voor u gaan zijn. Belt u ons voor een tijdstip?

Lees meer