Het mobiliteitscentrum van Labor HR Solutions

Het kan voorkomen dat organisaties te maken krijgen met een krimp of een grote reorganisatie willen doorvoeren. Gedwongen ontslag van medewerkers kan daarbij onontkoombaar zijn. Als goed werkgever kun je er dan voor kiezen om medewerkers zo goed mogelijk te begeleiden van werk naar werk. Dat kun je zelf afspreken maar kan ook onderdeel zijn van een Sociaal Plan, CAO of afspraken die gemaakt zijn met vakorganisaties. Daarbij is het mogelijk om de extra tijd die medewerkers ontvangen om op zoek te gaan naar ander werk of de kosten van de instrumenten die zij daartoe krijgen van de transitievergoeding af te trekken. Een goed lopend mobiliteitscentrum vermindert de transitievergoedingen die betaald moeten worden als een medewerker zonder andere baan ontslagen dient te worden. Wij kunnen daar voor zorgen, mits natuurlijk er voldoende tijd is om de medewerkers tijdig te herplaatsen. Wij denken graag met je mee en adviseren over een goed plaatsingstraject.

lighthouseUiteindelijk heeft het mobiliteitscentrum tot doel de medewerkers zo snel mogelijk aan een andere baan te helpen in de daarvoor beschikbare tijd. Dat scheelt de organisatie uiteindelijk kosten.

Inrichting van een mobiliteitscentrum

Labor HR Solutions helpt bedrijven bij de inrichting en optuiging van een mobiliteitscentrum. Daarnaast kunnen wij voor de bemensing zorgen van het centrum. We hebben de beschikking over een ervaren Mobiliteitsmanager die zorg draagt voor het reilen en zeilen van het centrum, de aansturing verzorgt van de mobiliteitsadviseurs en rapporteert aan de directie over de voortgang en de plaatsingen.

Daarnaast kunnen wij mobiliteitsadviseurs inzetten die medewerkers helpen bij het vinden van een andere baan. Ook valt te denken aan de inzet van specifieke loopbaan adviseurs of het verzorgen van outplacementtrajecten. Wij kunnen tevens diverse loopbaan gerichte instrumenten leveren zoals sollicitatietraining, Linkedin-training, netwerktrainingen, carrière of drijfverenscans etc.

Nieuwsgierig naar meer?

Bel ons gerust voor meer informatie 030 – 782 05 02. Wij staan je graag te woord of komen vrijblijvend bij jou langs.