Inzicht en toekomstgericht

Als jij of een medewerker van je vast loopt in het werk, te veel stress heeft of een burnout heeft, helpt een coach om inzicht te krijgen in de situatie. Inzicht is noodzakelijk bij het maken van juiste keuzes voor de toekomst. Labor HR Solutions heeft de beschikking over diverse gespecialiseerde coaches gericht op verschillende problematieken.

De Loopbaancoach

Essentieel voor iedere medewerker is plezier in het werk, voldoende uitdaging, een passende organisatie en werk dat bij je past qua niveau en belasting. Als daar een onbalans in zit, zal het werk zwaar gaan vallen. Tijd voor een check. Een loopbaancoach kan dan verder helpen. Ook bij dreigend ontslag, wordt veel gebruik gemaakt van loopbaancoaching.

Wat doet loopbaan-coaching?

Als je een loopbaancoach inschakelt, ga je samen met een persoonlijke adviseur na wie je bent, wat je kan, wat je wilt, waarom je dat wilt en wat andere mogelijkheden zijn. En ook hoe je dat kunt bereiken. Het doel is om er achter te komen welk werk het beste bij je past en hoe je dat kunt realiseren. Een goede loopbaanadviseur of loopbaancoach helpt je op weg naar passend werk.

Een loopbaan traject is een vrij intensief traject. Onze loopbaanadviseurs en -coaches zijn ervaren professionals die gewend zijn om te helpen met het vinden van antwoorden op moeilijke vragen op het gebied van werk en loopbaan. In een persoonlijk begeleidingstraject krijg je vragen en opdrachten en komt je coach regelmatig langs voor een gesprek.

Veelal is loopbaan-coaching minder gericht op het vinden van een nieuwe baan. Daarvoor wordt juist outplacement ingezet, wat specifiek gericht is op de begeleiding naar een nieuwe baan. Beide vormen worden wel in één traject gecombineerd, maar noodzakelijk is dat niet. Labor HR Solutions biedt beide vormen aan, afzonderlijk of gecombineerd. Als je meer wilt weten over outplacement, kun je hier verder lezen. Werknemers die outplacement doen hebben meestal nog een baan, maar dreigen die op korte termijn kwijt te raken. Dat kan zijn door reorganisatie of door een arbeidsconflict. Afhankelijk van de reden van het baanverlies kan op bepaalde onderwerpen in het outplacementtraject meer of minder nadruk komen te liggen.

Mental-coaching

Vast lopen in werk kan ook door een andere oorzaak. Stress of spanningen op het werk of in privé, kunnen leiden tot uitval en arbeidsongeschiktheid. Zowel voor de betreffende medewerker maar ook voor de werkgever is het van groot belang stress of spanningen niet te laten voortduren en snel en adequaat aan te pakken. Maar ook de oorzaak te adresseren en weg te nemen.

lighthouseOnze Mental Coach helpt je doelen te realiseren zoals een betere balans tussen werk en privé, meer ontspanning en rust, werkstress verminderen, keuzes maken, effectiviteit verhogen, meer zelfvertrouwen krijgen, innerlijke belemmeringen opheffen of vermoeidheid verminderen.

Het resultaat: Opnieuw vitaal en energiek in het leven staan, verminderende stress en aanpak van de stressfactoren zodat de koers verlegd wordt.

Leiderschaps-coaching

Of je nu veel management ervaring hebt of een beginnende manager bent, de taken en verantwoordelijkheden die je functie met zich meebrengt, stelt je voor stevige uitdagingen. Maar hoe ga je hier verantwoord, coachend en resultaatgericht mee om en wat kun je ontwikkelen?

In een op maat gemaakt individueel traject investeert je in de ontwikkeling van je (persoonlijk) leiderschap. Deze persoonlijke leiderschapscoaching is volledig afgestemd op jouw functie, ervaring, problemen en ontwikkelvragen als leidinggevende.

In het traject ervaar je dat leiderschap vooral een innerlijk proces is en dat het leidinggeven een stuk gemakkelijker wordt als je jezelf kent en weet waarvoor je staat. In de gesprekken die je met een ervaren coach van Labor HR Solutions hebt komen de volgende thema’s aan bod:

  • je eigen persoonlijke kwaliteiten, competenties, ervaringen en vaardigheden;
  • de wijze van leiderschap waar jouw organisatie om vraagt;
  • de wijze waarop je je leiderschap binnen de specifieke context van je organisatie wilt vormgeven;
  • de wijze waarop je met je medewerkers, jouw leidinggevende, klanten en andere stakeholders omgaat;
  • hoe je resultaten kunt behalen voor jezelf, jouw team en organisatie;
  • wat je hierin moet overwinnen en ontwikkelen en hoe je dit in de praktijk kunt aanpakken.

Vanzelfsprekend kun je je eigen dilemma’s, vragen, problemen en uitdagingen inbrengen.

Coaching kan ook onderdeel uitmaken van een verbeterplan, welke geïnitieerd is vanuit de organisatie. Hierbij moet voorop staan dat beide partijen geloof hebben in het verbeterpotentieel van de betreffende leidinggevende. Onze ervaring leert dat door onze coaching er een substantiële verbetering optreedt in de performance van de leidinggevende, wat leidt tot tevredenheid van zowel organisatie als de leidinggevende zelf. Onderdeel hiervan kan ook juist een loopbaantraject zijn, om uit te vinden of de leidinggevende wel op de juist plaats zit. Dit alles is maatwerk en wordt in een vertrouwde, veilige setting besproken.

Nieuwsgierig naar meer?

Bel gerust met Labor HR Solutions: 030 – 782 05 02. Wij staan je graag te woord of komen vrijblijvend langs om de mogelijkheden te bespreken.